KOORLINK

Doorgj

apr 16, 2022

Koorconcerten die je niet wil missen!
Ieder vogeltje zingt …

24 2022 APRZONDAG 15 UUR 
📍 Onze-Lieve-Vrouw van Fatimakerk Genk

Be like the Bird
AMARANTHE
o.l.v. Johannes Dewilde

‘Be like the bird that, pausing in her flight awhile on boughs too slight, feels them give way beneath her, and sings, knowing she hath wings.’
‘Wees zoals een vogel, even pauzerend op een te dun takje, voelend dat het haar gewicht niet kan houden, maar lacht en zingt omdat ze weet dat ze vleugels heeft’.

De Canadese componiste Abbie Betinis componeerde in 2009 een prachtige melodie, en maakte daarbij gebruik van deze tekst van de Franse schrijver en dichter Victor Hugo. Ze schreef deze canon geïnspireerd door haar eigen strijd tegen kanker en draagt hem op aan een innovatieve meisjesschool in West Virginia. “May they continue to educate, empower and inspire each girl to know that “she hath wings”.

Met deze melodie en tekst in gedachten ging Johannes voor deze productie op zoek naar nieuwe, meestal ongekende en uitdagende koormuziek die zowel vormelijk als inhoudelijk niemand onberoerd zal laten. Amaranthe brengt u ook de wereldcreatie van ‘Be like the Bird’, een nieuwe compositie geschreven door Hans Helsen, voor en opgedragen aan Amaranthe. In de uitwerking van deze a capella productie liet Amaranthe zich andermaal bijstaan door de ongeëvenaarde bewegingscoach Panda van Proosdij (NL).

Programma
Be like the Bird – Abbie Betinis 
Potter’s Clay – Paul Fowler 
6 choruses – Miclos Kocsar 
   -nr. 1 Fog 
   -nr. 2 Nocturne 
   -nr. 3 Valley songs 
   -nr. 4 Snatch 
   -nr. 5 Sea-Wash 
   -nr. 6 Bringers 
Sleep – Eric Whitacre (transc. Johannes Dewilde) 
Mironczarnia – Jakub Neske 
Tree of Life – Jeff Enns 
Here on these Branches – Sarah Quartel 
High Flight – Ēriks Ešenvalds 
Only in sleep – Ēriks Ešenvalds 
Be like the Bird – Hans Helsen

Wil je graag een voorproefje? Klik hier.

Koorleden Amaranthe
Ahanna Verschraegen, An-Sofie Noppe, Aurelie Demerlier, Celine Coussens, Céline Herregods, Elien Keirse, Eline De Coninck, Elise Meirhaeghe, Ellen Van den Brande, Fresine Cosaert, Heidi Bauters, Heleen De Block, Ienske Herregods, Julie Callebaut, Julie Van Rijckeghem, Kalinka Verschraegen, Katrijn Dossche, Kim De Baere, Leonie Van Rijckeghem, Liesbeth Hoste, Lisa Baert, Lore De Gendt, Marlies Decavel, Marijke Demeestere, Melanie Lelieur, Veronique Gevaert.

Amaranthe werd World Champion in de categorie Musica Contemporanea met 93% & World Champion in de categorie Vocal ensembles and chamber choirs of equal voices met 98,38% (op de World Choir Games 2021).

Reserveer hier tickets voor Amaranthe in Genk.


Koorconcerten die je niet wil missen!
Full of the joys of Spring!

24 2022 APR – ZONDAG 16 UUR 
📍 Sint-Margaritakerk Tielen

Een hoopvolle lente.
BEvocaL   
o.l.v. Benoît Giaux en Jori Klomp

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor, brengt een gevarieerd programma met werken uit verschillende muziekstijlen, met een accent op Belgische muziek uit alle hoeken van het land. Bekende, maar ook minder bekende koorcomponisten staan op het programma. Het koor onderscheidt zich door een origineel en onverwacht gebruik van de ruimte tijdens de concerten.

BEvocaL garandeert dan ook een intense en intieme muzikale concertervaring waardoor de toeschouwers helemaal betoverd naar huis gaan!

BEvocaL, zag het levenslicht in 2017, toen de koororganisaties Koor&Stem, (Vlaamse Gemeenschap), A Coeur Joie (Franstalige Gemeenschap) en Födekam (Duitstalige Gemeenschap) besloten om hun krachten te bundelen. Hun wens was om jonge Belgische zangers van 18 tot 30 jaar kansen te geven om elkaar te ontmoeten en samen op een kwalitatief hoog niveau te zingen.

Programma
The New Moon (Jauns Meness) – Eriks Esenvalds
Quand les hommes vivront d’amour (#2 from “Three Songs”) – Philip Glass
Pierre de Soleil (#3 from “Three Songs”) – Philip Glass
Suite de Lorca – Einojuhani Rautavaara
Lady, when I behold the roses sprouting (#2 from “Four Madrigals”) – Paul Mealor
Upon a bank with roses set about (#3 from “Four Madrigals”) – Paul Mealor
De profundis clamavi (from 5 motets) – Vic Nees
What is your substance, whereof are you made – Lara Denies
Super Flumina – Roland de Lassus
Madrigal – Gabriel Fauré
O schöne Nacht (#1 from “Quartette op. 92”) – Johannes Brahms
A child is born – Thad Jones / Alec Wilder – arr. Michele Weir
Hebban olla vogala – Sebastiaan van Steenberge
La Muerte del Angel – Astor Piazzolla – arr. Liliana Cangiano
Fagnes de Wallonie – Raymond Micha
Le soleil éclipsé – Péter Pázmány
What a wonderful world – George David Weiss / Bob Thiele – arr. Phil Mattson

Wil je graag een voorproefje? Klik hier.

Koorleden BEvocaL
Sopranen: Esther Bustillo, Raquel Del Pino Herranz, Lara Denies, Sandrine d’Ursel, Sara Geeraerts, Alix Lafère, Samira Schür, Zoé Skotnicki, Aya Tanaka, Lucile Tanghe, Naomi Tapiola, Emmanuelle Thunissen, Liss Walisch.

Alten: Fauve Bougard, Sofie Buysse, Alix Dupuis, Valentina Franzaroli, Eloïne Philippe, Leia Quinaux, Astrid Van Wilder, Aline Van Wassenhove.

Tenoren: Quentin Byloos, Samuel Desguin, Ruben Goriely, Arthur Meunier, Matthis Perreaux, Francesco Spina.

Bassen: Simon Brandt, Sacha Delehouzée, André Hubin, Sander Meersmans, Noé Pirson, Alexander Van Goethem, Juriaan Vanmechelen.

We zagen BEvocaL reeds op de slotceremonie van de WCG2021. En ze traden ook al op in de Begijnhofkerk in Turnhout. Dat was telkens ontzettend goed en heel enthousiasmerend! Dus dat belooft!

Reserveer hier tickets voor BEvocaL in Tielen.


Koorlink
Zirkstraat 24/21
2000 Antwerpen – Belgium
https://www.koorlink.be/

Door gj