Krönungsmesse door W.A. Mozart in de Sint-Pauluskerk op zondag 17.04.2022 te Antwerpen. Project i.s.m. Euterpe Consort onder leiding van P. Windmolders.

Orkestmissen in Sint-Paulus

De traditie van de orkestmissen in Sint-Paulus bestaat al meer dan 200 jaar en kent in de wereld haar gelijke niet. Op Pasen, Pinksteren, Allerheiligen, Kerstnacht en op andere liturgische hoogdagen beleeft u de inspiratie die de grote klassieke componisten – Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert – voelden bij het toonzetten van de teksten van de eucharistieviering (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei).

U reist met ons mee naar de wereld van de barok, met uitvoeringen van missen van Johann Sebastian Bach, Marc-Antoine Charpentier of Jan Dismas Zelenka. Of u duikt met ons de 19de eeuw in met missen van Charles Gounod of Carl-Maria von Weber.

De orkestmissen worden uitgevoerd door top professionals: orkest, koor en solisten. ‘Muziek in Sint-Paulus’ focust ook op muziek die in Vlaanderen door de eeuwen geschreven werd, of het nu gaat om Joseph-Hector Fiocco, Willem Gommaar Kennis, August De Boeck of Wim Hendrickx.

Meer informatie: <klik hier>

Door gj