Bij de tientallen concerten van de afgelopen weken telden we liefst 4 keer een staande ovatie. Jean Rondeau bracht de ‘Goldbergvariaties’ (uit 1741), Vox Luminis zong Purcells opera ‘King Arthur’ (uit 1691), GRAINDELAVOIX bracht een mis van Machaut (uit 1363) en Collegium Vocale Gent de ‘Mattheuspassie’ (uit 1727).


Allemaal partituren met meer dan 200 jaar op de teller. Is het toeval dat net deze stukken een gevoelige snaar weten te raken? Dit voorjaar heb je nog 6 kansen om de proef op de som te nemen:

  • Op 30 april komt het Zwitserse Voces Suaves langs met madrigalen van Monteverdi
  • Op 5 mei ontvangen we de internationale toppers Ruby Hughes, Jonas Nordberg en Mime Brinkmann in het Kraakhuis met het prachtige programma ‘Heldinnen van liefde en verlies’
  • Na twee uitgestelde pogingen wegens corona verwelkomen we wereldster Marco Beasley nu eindelijk op ons podium op 14 mei
  • ‘King Arthur’ gemist? Herkans op 20 mei met Scherzi Musicali en Caccini’s Euridice (een van de allereerste opera’s uit de muziekgeschiedenis)
  • B’Rock gaat op 24 mei aan de slag met Händels unieke liedcyclus ‘Neun Deutsche Arien’, aangevuld met nieuwe muziek van Wim Henderickx in ‘Songs of Nature
  • Het Zwitserse Sollazzo Ensemble komt op 2 juni het Firenze van 1350 evoceren met de hen kenmerkende precisie


Kan je niet kiezen tussen al dit moois? Koop dan 3 verschillende voorstellingen in 1 keer en krijg 20% korting op je tickets.

Tot binnenkort op een concert!

© Het Bijloke-team


De muze van Monteverdi Voces Suaves za 30 apr 2022 20:00
Concertzaal Een muzikaal portret van Caterina Martinelli, de sopraan die de maestro van de San Marco zijn mooiste madrigalen influisterde
Tickets & Info
Heldinnen van liefde en verlies Ruby Hughes, Jonas Nordberg & Mime Brinkmann do 5 mei 2022 20:00
Kraakhuis Heldinnen van liefde en verlies: met zo’n pakkende titel kun je alleen maar een pakkend concert brengen. De bedoeling van het getalenteerde trio Ruby Hughes, Jonas Nordberg en Mime Brinkmann is duidelijk: geniale en getormenteerde vrouwen uit de 16e en 17e eeuw in de schijnwerpers zetten.
Tickets & Info
SUD Marco Beasley za 14 mei 2022 20:00
Concertzaal De Ligurische Zee, de Tyrreense Zee, de Ionische zee, de Adriatische Zee. Alle omsluiten ze het centrum van het Middellandse Zeegebied, het lange, prachtige land dat zo smal is dat het haast een eiland lijkt: Italië.
Tickets & Info
L’Euridice Scherzi Musicali & Nicolas Achten vr 20 mei 2022 20:00
Concertzaal De eer om de allereerste operacomponist in de geschiedenis te zijn, moest Giulio Caccini delen met Jacopo Peri, die net als hij de mythe van Euridice op muziek zette in het Firenze van ca. 1600.
Tickets & Info
Songs of Nature Ilse Eerens & B’Rock di 24 mei 2022 20:00
Concertzaal Händels unieke liedcyclus Neun Deutsche Arien, aangevuld met nieuwe muziek van Wim Hendrickx: een ode aan de natuur!
Tickets & Info
Firenze 1350, wieg van het humanisme Sollazzo Ensemble do 2 jun 2022 20:00
Kraakhuis Een schets van de iconische kunststad aan de vooravond van de renaissance door dé oudemuzieksensatie van het moment
Tickets & Info

Door gj