– 03/03/2021 – meegedeeld © De Bijloke –

Beste muziekliefhebber,

Van welk soort muziek je ook houdt, je vindt ongetwijfeld je gading in onze goedgevulde kalender met livestreamings in maart. Verwen gerust jezelf voor amper 5 euro per concert.

We trappen de maand af met prachtige Engelse muziek uit de 17e eeuw van Le Caravansérail (do 4/3). Ons huisorkest Symfonieorkest Vlaanderen bewijst Beethovens Eroïca (vr 12/3) de gepaste eer met topcelliste Anne Gastinel. En wie jazzgitarist Ruben Machtelinckx (za 13/3) kent, heeft vast – net als wij – hoge verwachtingen van het nieuwe project dat hij in De Bijloke presenteert.

Iets om naar uit te kijken wordt ook ons Zwart Licht Festival, waarvoor De Bijloke onderduikt in het diepste donker om samen met jou weer boven te komen als verlicht mens. Imago Mundi (do 18/3) paart Couperin aan soefi-gezangen, ClubMediéval (vr 19/3) neemt je op sleeptouw naar de duistere middeleeuwen en Marina Baranova brengt je in vervoering met Debussy (vr 19/3). En I Solisti (za 20/3) ten slotte vonden geen betere plek om het nieuwste werk van de Gentse componist Daan Janssens te combineren met Georg Friedrich Haas dan de mooiste zaal van Gent. 

We geven hen geen ongelijk!

Het Bijloke-team  
Open doek
Le Caravansérail
do 4 mrt 2021 20:00

Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke Tot diep in de 17e eeuw gingen de theaters in Engeland op slot en klonk muziek er alleen in de kerken. Tot koning Charles II de theaterdeuren weer openzwaaide, dames op het toneel kwamen en in Londen een muziektheatrale revolutie losbarstte.

Tickets & Info
Eroica
Anne Gastinel & Symfonieorkest Vlaanderen

vr 12 mrt 2021 20:00

Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke Vol woede kraste Beethoven Napoleons naam uit de titelpagina van zijn ‘Derde symfonie’. Beethovens visioen van vrijheid en gelijkheid bleef voorlopig slechts een droom, maar wat voor een.
Tickets & Info
Ruben Machtelinckx: jazzgitarist op avontuur
Linus + Zach/Van Heertum/Leroux

za 13 mrt 2021 20:00

Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke ‘Ze laten je meedrijven op een heerlijke bubbel.’ Zo werd Linus omschreven toen een bubbel nog gewoon heerlijk kon zijn.
Tickets & Info
T.E.N.E.B.R.A.E.
Imago Mundi
do 18 mrt 2021 20:00

Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke Met zijn Leçons des Ténèbres, gebaseerd op de lamentaties van de profeet Jeremia, componeerde Couperin een van de beroemdste jammerklachten uit de barok. In de liturgie krijgt Jeremia’s treurnis om de vernieling van Jeruzalem extra betekenis door het doven van een kaars na ieder gebed.
Tickets & Info
Bedwelmende double bill
ClubMediéval & Marina Baranova

vr 19 mrt 2021 20:00
Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke Sluit je ogen en laat je bedwelmen door visionaire muziek uit de late middeleeuwen. Verontrustende visioenen over het einde der tijden doen verlangen naar de terugkeer van het licht, de hoop, de rede.
Tickets & Info
De profundis
I SOLISTI
za 20 mrt 2021 20:00
Live vanuit Muziekcentrum De Bijloke De diepchristelijke idee dat duisternis pas in de diepte aan het licht komt, is meer dan eens briljant in muziek omgezet. In Goebajdoelina’s ‘De profundis’ legt een stamelende banjan (een soort accordeon) een intense tocht af door de duisternis.
Tickets & Info
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Nationale Loterij.
VRAGEN? Godshuizenlaan 2, 9000 Gent | T +32 (0)9 323 61 00 | E tickets@debijloke.be

Door gj