Het landschap van de polyfonisten. De wereld van de Franco-Flamands 1400-1600

In de zomer van 2018 verscheen het boek Het landschap van de Polyfonisten – De wereld van de Franco-Flamands. In dit boek gaat Paul Van Nevel uit van de hypothese dat de imitatieve, melancholische stijl van de Franco-Flamands vorm kreeg door het karakter van het landschap (de stilte, geborgenheid, melancholie) waarin deze componisten hun kindertijd hebben doorgebracht. Meer dan twintig jaar reisde hij samen met fotograaf Luk Van Eeckhout door de gewesten van deze componisten met als resultaat een uitgebreide documentatie van 168 prachtige foto’s.

In dit concert wordt u in die hypothese meegenomen; bij elk van de dertien uitgevoerde werken worden foto’s geprojecteerd waarop het landschap uit de kindertijd van de componist te zien is. U wordt meegevoerd naar een wereld van Franco-Vlaamse landschappen en kathedralen, terwijl Huelgas Ensemble werken uitvoert van Antoine Busnois, Nicolas Gombert, Johannes Ockeghem, Josquin des Prez en Pierre de Manchicourt, om er maar enkele te noemen. U zal zelf de relatie tussen muziek en landschap op de meest indringende manier kunnen ervaren.
Praktisch

Woensdag 3 maart 2021, 20.00
Het concert vindt live in AMUZ plaats zonder publiek. U bent van harte uitgenodigd om het concert via livestream mee te volgen.
Naar het concert

Herbeluister Air4Six via Evil Penguin TV

In het najaar kon u via livestreaming kijken naar het concert Flowers & folk songs van Air4Six, het Belgische vocale sextet met zes bekende solisten. Ze doken in de vocale erfenis van de Engelse ensembletraditie, met klinkende namen als Ralph Vaughan Williams, Edward Elgar, Benjamin Britten en Hubert Parry, 20ste-eeuwse werken en aangrijpende folksongs van de Britse eilanden. Deze boeiende reis door het Groot-Brittannië van de romantiek tot nu is vanaf donderdag 4 maart beschikbaar via Evil Penguin TV

Copyright © 2021 AMUZ, All rights reserved. 
AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen – www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | tickets@amuz.be

Door gj