– JOSQUIN – 20-29 augustus 2021 –

De Bach van de renaissance

In 2021 wordt de sterfdatum van Josquin des Prez (1521-2021) gevierd. De Franco-Vlaamse componist en zanger die een tijd aan de Sixtijnse Kapel verbonden was, is dit jaar vijfhonderd jaar geleden overleden. 

Bart Demuyt, artistiek en algemeen directeur AMUZ (Festival van Vlaanderen Antwerpen) vertelt: 
“Het wordt een hybride festival: enkele liveconcerten – hopelijk met publiek! – en daarnaast niet minder dan 12 documentaires met missen van Josquin des Prez. Die missen zullen we omkaderen met heel veel interessant materiaal. Josquin des Prez was in zijn tijd al een topper en vandaag kunnen we zeggen: hij was de Bach van de renaissance.”

En die moeten we vieren natuurlijk! Benieuwd naar de eerste namen en internationale plannen? Bart Demuyt licht hieronder alvast een tip van de sluier op.

Copyright © 2021 AMUZ, All rights reserved. 
AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen – www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | tickets@amuz.be

Door gj