– Wolfgang Amadeus Mozart. Pianoconcerto nr. 9 –

vanaf 12 december 2020 10:00

Russisch klavierwonder Olga Pashchenko en het Belgische orkest il Gardellino staan in AMUZ samen aan de start van een boeiende en veelbelovende samenwerking: ze nemen alle pianoconcerti van Mozart op. In het najaar 2020 zouden ze voor u op ons podium hebben gestaan, maar COVID-19 besliste er anders over. In plaats van een liveconcert met publiek werden twee concertopnamen gemaakt, die we u zeer graag aanbieden om thuis te bekijken. Vanaf zaterdag 12 december kunt u genieten van Pianoconcerto nr. 9 in Es, KV 271 dat Mozart in zijn jonge jaren schreef voor de begenadigde pianiste Victoire Jenamy. Vanaf zaterdag 19 december kunt u het heldere en lichtvoetige Pianoconcerto nr. 17 in G, KV 453 uit 1784 bekijken. Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, een fabelachtige techniek en haar gepassioneerde spel tot de spannendste pianisten van de huidige generatie.

Programma
Pianoconcerto nr. 9 in Es, KV 271

Uitvoerders

Solist
Olga Pashchenko, pianoforte

il Gardellino
Joanna Huszcza, Rossella Croce, Jacek Kurzydło, Madoka Nakamaru, Julie Rivest, viool 1 | Laura Andriani, Lilia Slavny, Michiyo Kondo, Marleen Vandaele, viool 2 | Raquel Massadas, Kaat De Cock, Amaryllis Bartholomeus, altviool | Ira Givol, Phyllis Bartholomeus, cello | Love Persson, contrabas | Jan De Winne, fluit | Marcel Ponseele, Lidewei De Sterck, hobo | Eyal Street, Jean-François Carlier, fagot | Bart Aerbeydt, Mark Demerlier, hoorn

Copyright © 2020 AMUZ, All rights reserved.
AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen – www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | tickets@amuz.be