13/11/2020

Winter Memories” een instrumentale wereldhit van het einde van vorige eeuw komt terug tot leven in een nieuwe CD.

Na 25 jaar komt Yvan Guilini – de man achter “Winter Memories” – met een nieuwe CD waarop 13 songs staan, inclusief de originele versie van zijn wereldhit.

Yvan Guilini is een Bruggeling, geboren in 1946, en is een Belgische componist, producer, radiomaker en organist. Hij leerde eerst piano spelen maar schakelde later over om hammondorgel, waardoor hij zowel klassieke muziek als jazz in een muzikaal kleedje kon gieten.

Als jonge twintiger ging hij al op wereldtournee en bezocht aldus 28 landen. Echter in 1976 kwam zijn echte doorbraak met de hit “Winter Memories“.

© Yvan Guilini – cover Winter Memories

Zijn nieuw album is misschien wel het beste album uit zijn carrière. Stuk voor stuk zijn de songs muzikale pareltjes.

Hij zegt er zelf over: “Ik ben blij dat ik met dit album een muzikaal lichtpuntje kan zijn in deze bijzondere tijden. Bij de creatie ben ik nog maar eens tot het besef gekomen hoe hard ik dit gemist heb, maar dankzij en met de steun van mijn dochter en een prachtig team, kunnen we mijn fans en vele liefhebbers van instrumentale muziek iets heel mooi aanbieden. Het is trouwens de eerste keer dat de originele ‘Winter Memories’ op een album van mij verschijnt. Eindelijk!”

Verder zegt hij nog: “Het moment dat ik mijn CD “Music Forever” kreeg. Trots en ontroerd tegelijk. Blij dat ik er terug aan ben begonnen. Het is nu zover en wordt hij gereleased. Spijtig genoeg zijn de winkels voorlopig dicht, maar kan je hem toch bestellen via internet.”

https://www.bol.com/nl/p/music-forever/9300000014828695/

https://www.cdhal.nl/yvan-guilini-music-forever-cd

Laten we u overtuigen van de prachtige muziek en luister naar deze song op de CD: https://youtu.be/hnguxsI73OY een opname van ‘Mélancholie’ tesamen met sfeerbeelden op de Schelde.

© Yvan Guilini – uit promotiefilm Mélacholie

Titels van de 13 songs:
1. GUILINI, YVAN – DON’T TAKE MY DREAM AWAY
2. GUILINI, YVAN – MELANCOLIE
3. GUILINI, YVAN – SAXOPHOBIA
4. GUILINI, YVAN – SAX AND VIBES
5. GUILINI, YVAN – YVAN GUILINI AND HIS PROJECT JAZZ
6. GUILINI, YVAN – FATA MORGANA
7. GUILINI, YVAN – LIBERTAD TANGO
8. GUILINI, YVAN – HAPPINESS
9. GUILINI, YVAN – SUNNY GROOVE
10. GUILINI, YVAN – WINTER MEMORIES (ORIGINAL VERSION)
11. GUILINI, YVAN – SECRETS OF LIFE
12. GUILINI, YVAN – LA PENDUEL DU TEMPS
13. GUILINI, YVAN – BIZZARE