In 2023 vindt Barokke Influencers plaats, een stadsfestival in Antwerpen dat u laat ervaren hoe inspirerend de barok was en nog steeds is. Het stadsfestival is een organisatie van Universiteit Antwerpen en het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA), in samenwerking met tal van partners, waaronder AMUZ.
Geniet samen met ons van verbluffende expo’s, adembenemende muziekconcerten en vele andere boeiende evenementen van het stadsfestival. 

AMUZ verrast en verwent. Daarom krijgt u als AMUZ-liefhebber, aan de vooravond van de start van de ticketverkoop op 15 september, exclusief de mogelijkheid om alvast een plaatsje te reserveren voor de twee concerten die AMUZ organiseert binnen dit festival:

  • Op zaterdag 18 maart 2023 om 20 uur reist Academy of Ancient Music onder leiding van Laurence Cummings van Rome naar Paraguay, in de voetsporen van de jezuïet Domenico Zipoli (1688-1726), priester, reiziger en begenadigd componist. Zipoli’s oeuvre wordt in zijn context geplaatst en gecombineerd met muziek van Alessandro Scarlatti, Giovanni da Palestrina en de Boliviaanse Roque Jacinto de Chavarria. Het programma verlaat de idee van de barok als een fenomeen dat louter in West-Europa plaatsvond.
  • Op vrijdag 8 september 2023 voert het Belgische ensemble il Gardellino de muzikale mis voor de heilige Johannes Nepomucenus (Brno 1729) uit in combinatie met andere werken die voor de Sint-Jacobskerk in Brno werden gecomponeerd. De mis is geschreven voor en wordt uitgevoerd door vocale solisten, koor en instrumenten. De rijke uitwerking van de instrumentengroep is opmerkelijk, met virtuoze passages voor strijkers, en opvallend, voor cornetti en trombones, twee instrumenten die met muziek uit vroegere decennia worden geassocieerd. Het ensemble werd meermaals gelauwerd voor de ontsluiting van herontdekte partituren.

Mis deze unieke kans niet om beide indrukwekkende concerten vanop de eerste rij in de St.-Carolus Borromeuskerk mee te beleven! Reserveer daarom vandaag nog uw tickets op de website van AMUZ.
(Omdat de concerten kaderen in het festival Barokke Influencers, is het jammer genoeg niet mogelijk om tickets aan te bieden met de reductie die gewoonlijk geldt voor een vriendenlidmaatschap.)

Door gj