– FESTIVAL 2021
SWEELINCK, PRAETORIUS EN DE ITALIAANSE MEESTERS
– 25 JAAR CONCERTEN

Al 25 jaar ontmoeten wij elkaar op het einde van de zomer onder de gotische gewelven van de Kapellekerk voor een reeks concerten met oude muziek, waarbij uitzonderlijke vocale of instrumentale ensembles en gerenommeerde organisten elkaar vinden.
De 25e editie van het Festival Voce et Organo vindt plaats op prestigieuze locaties: de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk en de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, allebei in Brussel, en ook de Luikse Sint-Jacobskerk, die één van de mooiste renaissanceorgels van Europa herbergt.

Laat u betoveren door de schoonheid en de harmonie van het Huelgas Ensemble, Imago Mundi en het Ensemble Polyharmonique, vergezeld door de organisten Arnaud Van de Cauter, Bernard Foccroulle en Ilze Bertrand. In het programma staat het werk van enkele grootheden van de renaissancemuziek centraal. Zowel van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck als van de Duitse componist Michael Praetorius herdenken we dit jaar de vierhonderdste sterfdatum.

In twee concerten combineert organist Arnaud Van de Cauter het werk van Sweelinck en Praetorius. Met het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul van Nevel verkent hij hun inspiratiebronnen (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk, Brussel, 27 september 2021, 20u). Samen met het Ensemble Polyharmonique onder leiding van Alexander Schneider brengt hij een selectie uit hun liturgische muziek (Sint-Jakobskerk, Luik, 20 november 2021, 20u – in partnerschap met het ‘Festival d’orgue de Liège’).
Dit jaar herdenken we ook een andere meester: Josquin des Prez (ca. 1450-1521), misschien wel de grootste componist van de renaissance. Dit boegbeeld van de Frans-Vlaamse polyfonie overleed 500 jaar geleden. Luitiste Sofie Vanden Eynde en sopraan Lieselot De Wilde brengen werk van hem en van enkele tijdgenoten, die net als Josquin in Italië actief waren. In hun programma, dat gewijd is aan Italiaanse muziek uit de renaissance, worden zij vergezeld door Ilze Bertrand, een organiste met Letse roots (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk, Brussel, 29 september 2021, 20u).
Liefhebbers van het zeventiende-eeuwse Italiaanse repertoire kunnen hun hart ophalen tijdens het concert van tenor Reinoud Van Mechelen en organist Bernard Foccroulle. Dit concert vindt plaats in de prachtige laatgotische Zavelkerk, in co-organisatie met het Festival ‘Lettres en Voix’ (Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, Brussel, 1 oktober 2021, 20u).

27 september 2021 – 20u – Brussel – Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk
De inspiratiebronnen van Jan Pieterszoon Sweelinck
Huelgas Ensemble 
Arnaud Van de Cauter (orgel)

29 september 2021 – 20u – Brussel – Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk
Amor fortuna
Ensemble Imago Mundi 
Sofie Vanden Eynde (dir., luit en theorbe), Lieselot De Wilde (sopraan)
Ilze Bertrand (orgel)

1 oktober 2021 – 20u – Brussel – Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk
Musica poetica
Reinoud Van Mechelen (tenor)
Bernard Foccroulle (orgel)
Co-productie met het Festival ‘Lettres en Voix’

20 november 2021 – 20u – Luik – Eglise Saint-Jacques 
Cantiones sacrae – Sweelinck & Deutsche Messe-Praetorius
Ensemble Polyharmonique 
Arnaud Van de Cauter (orgel solo)
In partnerschap met het ‘Festival d’orgue de Liège’

Verdere gedetailleerde informatie vindt u terug op onze website www.voceorgano.be 

TICKETS hier : Voce Organo | Het Festival Voce et Organo 2021 

Wij hopen u talrijk te mogen begroeten tijdens deze concerten en kijken er naar uit om u terug te zien.
De ploeg Voce et Organo

***

TARIFS 2021 / TARIEVEN 2021Ticket 1 concert : 20,00 €
Prévente / Voorverkoop : 16,00 €
Tarif préférentiel valable exclusivement pour les membres de l’asbl Voce et Organo / Voorkeurstarief uitsluitend geldig voor de leden van de vzw Voce et Organo : 12,00 €
Etudiants / Studenten: 10,00 €
Abonnement 4 concerts– exclusivement pour les membres de l’asbl Voce & Organo / voor 4 concerten uitsluitend voor de leden van de vzw Voce et Organo: 35,00 €

Door gj