– DIVA door FROEFROE – tot 25 juli 2021 –

DIVA is een spannend verhaal weergegeven door FroeFroe in een figurentheater met live muziek; gekende opera en hedendaagse muziek.
De zang en theater gebeurt met professionele acteurs.

Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw met knipoogjes naar hedendaagse toestanden. Angelo en Ricardo zijn tweelingbroers die geselecteerd worden om hun zang en muziekkwaliteiten. Het verhaal is gebaseerd op de Farinelli toestanden waarbij jonge kinderen als kastraat door het leven werden gestuurd.

Het geheel wordt op een humoristische wijze voorgesteld, alhoewel op de achtergrond duidelijk de mistoestanden worden opgehaald die vroeger bestonden in kerk en maatschappij.

Bij de zang merken we de jonge Serge Kakudji op als countertenor die met zijn voortreffelijk stem en acteertalent dat de kwaliteit van het geheel nog op een hoge schavotje zet. Alle acteurs, muzikanten en zangers brengen u een gezellige avond met stof tot nadenken.

Een mooie stem van een zangeres die eveneens een nummertje paaldansen weergeeft…

Het geheel speelt zich af op het openluchtterrein van de Zomerfabriek in Antwerpen. De inkom is 6 EUR. Zich wapenen tegen de grillen van ons Belgische weer is een must want de tribune is niet overdekt.

Zomerfabriek, Minkelerstraat 2, 2600 Berchem-Antwerpen.
Nog enkele tickets beschikbaar: https://www.zva.be/diva

Foto’s © Georges Janssens

Door gj