Beste Muziekliefhebber,

Binnenkort vieren we eindejaar en maken we het allemaal gezellig rond de tafel. Dit jaar wel in beperkte kring, maar feestelijk zal het ongetwijfeld worden. Behalve voor de gezinnen voor wie het nooit feest is, en waar kerst niet de warmste week maar een van de vele arme weken is.

Het coronajaar maakt het voor mensen in armoede nog moeilijker. Voor het eerst slaan diverse Gentse armoedeorganisaties en culturele instellingen de handen in elkaar met een grote inzamelactie: de (w)armste week.

Afgelopen maanden toonde je je misschien solidair met de cultuursector, maar vandaag roepen we jou en onze vele Bijloke-bezoekers op voor steun aan de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Elke gift is daarbij welkom. Je kan die rechtstreeks storten op de bankrekening van het Gents Solidariteitsfonds BE66 8901 5428 9443. Gebruik zeker de mededeling ‘De Bijloke/armste week’. Want voor elke 20 euro die jij geeft, trakteert De Bijloke iemand die het niet breed heeft op een zorgeloos concert.

Je gift wordt onder meer gebruikt voor:

  • de aankoop van hygiĆ«nische producten zoals pampers of maandverbanden
  • verse maaltijden die het kookteam met zijn vrijwilligers bereidt
  • winkelbonnen van 20 euro die de mensen inruilen bij lokale handelaars
  • medische en psychosociale ondersteuning

Uit naam van het volledige team van De Bijloke: enorm bedankt voor je steun!

Geert Riem
Algemeen directeur

Door gj