ONLINE OPTREDENS OP 9 EN 19 DECEMBER 2020

Licht uit, scherm aan en … de beste jazzbands live in je living! Op 9 en 19 december is het zover: dan streamen we optredens in onze nieuwe concertzaal rechtstreeks naar je woonkamer. Wij zorgen voor de beste beeld- en klankkwaliteit, jij voor de comfortabelste fauteuil en het lekkerste drankje daarbij.

Voor amper 5 euro krijg je een coronaproof live-beleving op je thuisscherm (die 48 uur online blijft staan). Je zit altijd op de eerste rij en bovendien steun je de muzikanten en je favoriete Muziekcentrum. 

Beginnen doen we met een unieke samenwerking van de opwindende improvisatiebigband MikMâäk en de Franse topgitarist Marc Ducret (woe 9/12) en een best of-set van het ongeëvenaarde Brussels Jazz Orchestra (za 19/12).

Bestel je ticket op debijloke.be of via het nieuwe streamingplatform www.soundofghent.be.

MikMâäk feat. Marc Ducret (livestream)

MikMâäk feat. Marc Ducret (livestream)

wo 9 dec 2020 20:00

Hoekige onvoorspelbaarheid zit ingebakken in het DNA van de Belgische jazzgroep MikMâäk. Dit opwindende collectief – deels jazzbigband, deels improvisatie-collectief, deels avant-garde-ensemble – laat in binnen- en buitenland van zich horen met spraakmakende, muzikaal onberekenbare producties. Georganiseerde chaos wordt afgewisseld met scherpe individuele interventies die organisch overvloeien in bevrijdende composities. En dit alles overgoten met ontwapenende humor. Op uitnodiging van Muziekcentrum De Bijloke gaan de 16 topmuzikanten van MikMâäk een al lang gekoesterde samenwerking aan met niemand minder dan de Franse topgitarist Marc Ducret, die zich bij de groep voegt. Een buitengewone alchemie tussen twee innovatieve, vrijgevochten naturen: dat moet vonken geven!

Brussels Jazz Orchestra (livestream)

Best of-set ‘Footprint‘ van een Belgische bigband van wereldklasse

za 19 dec 2020 20:00

Brussels Jazz Orchestra heeft de voorbije decennia een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Saxofonist, componist en artistiek leider Frank Vaganée maakte een representatieve selectie uit dit oeuvre en zag er de voetafdruk van het orkest in: de unieke footprint die BJO maakt in het jazzlandschap en het spoor dat ze achterlaten met hun verrassende artistieke keuzes. ‘Footprint’ bevat stuk voor stuk originele composities, vaak in opdracht geschreven door artiesten die het orkest goed kennen: Kenny Werner, Enrico Pieranunzi, Pierre Drevet of Lode Mertens. Het speelplezier straalt ervan af en de BJO-musici zitten op het puntje van hun stoel. Pure klasse.

IN THE SPOTLIGHT: Osama Abdulrasol

Vlak voor de bigband het podium opkomt, zetten we een solomuzikant in the spotlight. De Iraakse qanunspeler Osama Abdulrasol krijgt heel even vrij spel. Dat hij van vele markten thuis is, bewijzen zijn samenwerkingen met Antwerp Symphony Orchestra, Balkan-icoon Goran Bregovic, choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, Brits singer-songwriter Tom Robinson en Gorki-zanger Luc De Vos. Met zijn qanun of Arabische harp neemt hij je mee op een magische reis naar onvermoede werelden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png

Door gj