POLYGLOT – SINGER – PERFORMER

Masterclass aan het IIMM – International Institute of World Music in Aubagne (F 13) van 03 tot 07 mei 2021.

Geconfronteerd zijnde met zoveel onmiddellijke onzekerheden, nodigen we U toch uit voor deze masterclass rond de monodische muziek van Hildegard von Bingen (1098-1179) en polyfone muziek uit het Montpellier-manuscript (XIIIe eeuw)

Meer informatie op: https://iimm.fr/els-janssens-2/
Met mogelijke ondersteuning van AFDAS;
Inschrijvingen: https://iimm.fr/wp-content/uploads/2020/07/INSCRIPTION-MC-2020-2021.pdf
Tarieven en registratieprocedures: https://iimm.fr/wp-content/uploads/2020/07/MC-TARIFS-2020-2021.pdf

OVER ELS JANSSENS-VANMUNSTER

Na een diploma logopedie vervolgde zangeres Els Janssens-Vanmunster haar muzikale opleiding aan de Jazzstudio in Antwerpen (B), daarna in klassieke zang aan de Conservatoria van Antwerpen (B) en Luik (B). Daarna specialiseerde ze zich in barok- en renaissancemuziek aan het conservatorium van Toulouse (F) en in middeleeuwse muziek aan de Schola Cantorum Basiliensis (CH).

Vandaag leidt Els Janssens-Vanmunster een internationale carrière en waagt ze zich met enthousiasme aan twaalf eeuwen zogenaamde ‘klassieke’ muziek. Met Mora Vocis, waarvan ze sinds 2011 artistiek leider is, ontwerpt Els Janssens-Vanmunster concerten en voorstellingen van middeleeuwse en hedendaagse muziek, waarbij ze soms circus, theater, video, dans mixt en zo een belangrijke plaats geeft voor het lichaam als instrument en verlengstuk van de stem.

Talrijke audio- en video-opnamen (en hun prijzen) getuigen van samenwerkingen met gerenommeerde musici (Ensemble Leones, Mora Vocis, Ensemble Dialogos, Soloists XXI, Research Ensemble, Ensemble Meitar…). Els Janssens-Vanmunster geeft een belangrijke plaats aan creatie en leeft samen met componisten van onze tijd. In datzelfde licht wint improvisatie terrein dankzij verschillende ontmoetingen met artiesten uit zeer verschillende landen en stijlen.

Naast haar carrière als polyglot singer-performer geeft Els Janssens-Vanmunster zangles en podiumpresentatie in de vorm van een stage of masterclass. Ze werkt ook samen met verschillende artiesten en ensembles als muzikaal, taalkundig en enscenerings adviseur.

Door gj