Het oudste concertgebouw ter wereld opent feestelijk zijn splinternieuwe Concertzaal. We trappen af met het openingsconcert met Symfonieorkest Vlaanderen op vrijdag 4 september.

Op zaterdag 5 en zondag 6 september ben je welkom op een van de vier Bijloke Binnenstebuiten-sessies. Op Bijloke Binnenstebuiten beleef je in een uur tijd Muziekcentrum De Bijloke vanuit elke mogelijke hoek.

Via onze frisgroene Foyer kom je binnen in de state-of-the-art Concertzaal, waar een korte film de unieke renovatie belicht. Moment suprême wordt het concertmoment, met een voorproefje van onze rijke programmering: van klassiek (Symfonieorkest Vlaanderen) tot vocaal (International Opera Academy), van jazz tot eigenzinnige muziek van nu (Dez Mona & B.O.X). Via ons warmgetinte Café gaat het ten slotte naar de tent in de binnentuin, waar dj-duo Kopi & Luwak zijn collectie 78 toerenplaten bovenhaalt voor een feestelijke afsluiter. Dat is Bijloke Binnenstebuiten: ons Muziekcentrum zoals je het nog nooit beleefde.


De toegangsprijs voor een sessie is €10, Vrienden van De Bijloke komen er gratis in. Bestel je tickets op www.debijloke.be.

>klik hier voor het volledig programma<