– 30 augustus 2024 Hof De Bist Ekeren –

Een zomerse update van het C-Korenleven! Eerst er nog een stevige vakantielap op geven met Ekeren Zingt! en dan komt er alweer een boeiend najaar aan met véél muziek. 

Een jaarlijkse traditie op het einde van de zomer. Heerlijk uit je dak gaan, meezingen (of gillen) of chillen met een drankje in de hand. Een laatste keer dit jaar een onvervalste festivalsfeer meemaken in Ekeren, eventjes het middelpunt van de wereld. 
En elke bestelling aan de toog is een bijdrage aan onze grote koorfamilie! #tisvooreengoeddoel

Meer info vind je hier.

– zaterdag 7 september 2024 –

Op zaterdag 7 september starten De Lambertijntjes en De Lambertijnen hun eerste repetitie van het nieuwe jaar. Iedereen die zin heeft om mee te zingen, is welkom! 

Kinderen geboren in 2017, 2018, 2019 mogen van 13 tot 13.50 uur meezingen met De Lambertijntjes in de kapel (Steenstraat 2 in Ekeren).

Kinderen geboren in 2013, 2014, 2015 en 2016 zingen al mee met De Lambertijnen van 14 tot 15 uur in de Academie van Ekeren, Ferdinand Pauwelsstraat 102 (de oudste kinderen, geboren in 2013, repeteren tot 15.30 uur).

Ben je niet helemààl zeker of zingen wel iets voor jou is? Geen probleem, kom gewoon ’s een keertje proberen

Diezelfde dag start ook Carmina het nieuwe werkjaar. Of het al meteen volle concentratie is, valt te betwijfelen, want de Hagelcross loopt tegelijk dwars door de Academie. De lopers krijgen alvast heel muzikale aanmoedigingen.

– noteer alvast –

Trouw aan onze roots zingen de C-Koren af en toe ook een misviering in de Sint-Lambertuskerk. Dit najaar kan je op 15 september naar Caljenté luisteren en op 1 november naar Con Amore, telkens om 10.30 uur.

Cantabo kan je op 12 oktober om 11 uur horen tijdens een hoogmis in de Antwerpse Sint-Jakobskerk.

Op 6 oktober om 16 uur zingt Cantabo Mariavespers in de historische kapel van Horst (of kapel Vordenstein) in Schoten. Een unieke gelegenheid om dat monument ook ’s van binnen te zien trouwens, want het gebouw is eigendom van de familie de Pret Roose de Calesberg en zelden open voor publiek.
Waar is die historische kapel?

Op 12 oktober om 20 uur zingt Cantando haar jubileumconcert. Het koor bestaat 35 jaar en wordt al even lang bezield en gedirigeerd door Luc Anthonis. Bekende en minder bekende bijoukes uit de koormuziek, van Bach en Pachelbel tot Pärt en Whitacre. ‘Vaut le voyage’ in Michelintermen!

Meer info en tickets vind je hier.

Bedankingsfeest Luc met alle (oud-)Cantileners
Cantilene wil Luc Anthonis bedanken voor de 43 jaar als dirigent van het jeugdkoor. Iedereen die ooit bij Luc in Cantilene gezongen, is welkom voor een open repetitie op 3 november 2024 waar Luc liederen uit de afgelopen 43 jaar zal dirigeren.

14.00 uur: deuren van de Akerzaal (Groot Hagelkruis 6, 2180 Ekeren). 
14.30 uur: mini-concertje van Cantilene. Aansluitend open repetitie en afsluitend hapje en drankje. 

Schrijf je in of stuur een leuke Cantilene-foto door voor het fotoboek!

Welkom Sofía!
Luc wordt als dirigent van Cantilene opgevolgd door Sofía Chacón Chmelíková.

Sofía startte op zesjarige leeftijd met koorzang en pianoles. Ze volgde verschillende opleidingen en heeft intussen ervaring als zang- en pianoleerkracht. Momenteel is zij masterstudent koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de klas van Luc Anthonis. Met deze nieuwe uitdaging als dirigent van Cantilene zal ze heel wat praktijkervaring kunnen opdoen.

We wensen Sofía heel veel succes!

– en verder –

  • Op zondag 10 november om 14 uur zingt Cantando een concert in Berlaar.
  • Op zondag 15 december om 16 uur zingt Cantabo vespers voor de derde adventszondag in de Mechelse kathedraal.
  • Op maandag 16 en zaterdag 21 december zingt Cantando kerstconcerten.
  • Op zondag 22 december om 16 uur zingt Cantabo vespers in de Sint-Walburgiskerk in Herentals, in samenwerking met organist Bart Wuilmus
  • Op zondag 23 maart 2025 zingt Con Amore een concert met de titel ‘Ik wil zo graag de wereld zien!’.
  • Op zaterdag 17 mei 2025 zingen Carmina, Caljenté en Con Amore samen een kapelconcert.

Door gj