– 14 feb 2023 –

De eerste editie van onze Big Little Music Competition werd gewonnen door Aliis Trio. Maar omdat ook de andere ensembles onverwacht sterk uit de hoek kwamen, zien we vast niet alleen hen maar ook de andere drie finalisten nog eens aan het werk in ons Muziekcentrum. Geniet na van de heerlijke middag met dit verslag.

Deze week beleef je trouwens nog meer kamermuziek in De Bijloke met zus en broer Lusine en Sergey Khachatryan (do 16.02), een duo dat geen introductie behoeft. Op deze unieke avond geniet je van Bach, Schubert, Debussy en Respighi!

Twee dagen later is het de beurt aan de virtuoze Tamara Stefanovich (za 18.02). De pianiste met wereldfaam gaat aan de slag met Ligeti’s ‘Musica ricercata’, de ‘Bagatellen’ van Beethoven en etudes van Rachmaninov, Skrjabin en Debussy.

Jazzliefhebbers die nog een plaatsje willen bemachtigen voor Aka Moon & BJO (zo 19.02): wees snel! 550 tickets zijn de deur uit en na de uitgebreide persaandacht lopen de reservaties snel binnen. 

En nog even reclame voor de gratis masterclass van International Opera Academy door dirigent Alejo Pérez, artistiek leider muziek bij Opera Ballet Vlaanderen. Aanschouw op maandag 20.02 de zangers en pianisten bij onze buren van International Opera Academy in volle actie! Schrijf je hier in.

We wensen je komende weken veel muzikaal genot in Muziekcentrum De Bijloke! 

Door gj