Op het Bad Composers Festival stelt Muziekcentrum De Bijloke kritische vragen bij grote componisten met een fel omstreden levenswandel: Händel was betrokken bij slavenhandel, Debussy ging aan de haal met de ‘cakewalk’, Gesualdo vermoordde zijn vrouw, Webern dweepte met het nazisme, de opera wemelt van genderstereotypen.

Kan je in een maatschappij beheerst door #MeToo-processen, de woke-beweging, cancel-cultuur, Black Lives Matter en ‘cultural appropriation’ deze grote componisten nog zomaar een podium geven? Het Bad Composers Festival gaat in op de vragen die voormalige onderdrukte stemmen terecht stellen.

Acteurs als Johan Heldenbergh, Gene Bervoets en Joke Devynck slaan, op tekst van opiniemaker Gaea Schoeters, de handen in elkaar met ensembles als B’Rock Orchestra, Het Collectief en International Opera Academy.

Alles wat je ooit wou weten maar nooit durfde te vragen over grote componisten? Muziekcentrum De Bijloke kaart het aan op het Bad Composers Festival. Luisteren naar klassiek was nog nooit zo gewaagd.

Geniet van één of meerdere concerten. Hoe meer je er bijwoont, hoe goedkoper je ticket:
6 concerten op zondag 24 april
1 concert €20 / 3 concerten €40 / 6 concerten €60
Klik hier voor het volledige programma

Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Nationale Loterij.

VRAGEN? Godshuizenlaan 2, 9000 Gent | T +32 (0)9 323 61 00 | E tickets@debijloke.be

© de Bijloke

Door gj