Deborah Cachet, Bart Naessens & Edouard Catalan.

De Brugse stersopraan Deborah Cachet geeft een stem aan allerlei dramatische dames, muzikaal geschetst in de tinten van de Italiaanse barok. De basso continuo wordt gespeeld door Bart Naessens op klavecimbel en Edouard Catalan op cello. Op het programma staat Italiaanse vroegbarokke muziek van Francesco Cavalli (1602-1676) en Barbara Strozzi (1629-1677). Muziek die uiting geeft aan diepe emoties van goden, mythologische figuren en mensen. Momenten van extatisch geluk gaan naadloos over in de diepste wanhoop. Zoals het klagende Lagrime mie, a che vi trattenete van Barbara Strozzi, waar de protagonist de pijn beschrijft die hij voelt wanneer hij de geliefde Lidia niet kan bereiken, en zelfs verlangt naar de dood. Strozzi is een van de weinige vrouwelijke componisten uit de barok, met een individuele, passionele stijl. In de tweede opera van Cavalli, Gli amori d’Apollo e di Dafne, een pastorale fabel naar Ovidius’ Metamorfosen, transformeert de kuise Dafne tot een laurierboom. U hoort de aria Volgi, deh, volgi il piedi, waarin Procri zich verraden voelt door haar geliefde.

Dit project kwam tot stand dankzij de giften van vele muziekliefhebbers aan het ‘Steunfonds voor jonge Belgische artiesten’ van AMUZ. Meer lezen

Copyright © 2021 AMUZ, All rights reserved. 
AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen – www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | tickets@amuz.b

Door gj