– DE BIJLOKE MUZIEKCENTRUM –

Beste muziekliefhebber,

De wereldpremière van een internationaal toptrio knal in de Week van de Belgische Muziek? Bij De Bijloke durven we dat. Zeker als niemand minder dan jazzpianist Bram De Looze de troepen aanvuurt. De combinatie met de Amerikaanse drummer Eric McPherson en de Duitse contrabassist Felix Henkelhausen is een ‘match made in heaven’, beweren ingewijden die de repetities in De Bijloke bijwoonden.

De livestream van het Bram De Looze Trio vrijdag (12.02) wordt bovendien gevolgd door een ode van Antoine Pierre Urbex aan Miles Davis’ ‘Bitches Brew’. Met één ticket (5 euro) maak je deze bijzondere Belgische avond op het Sound of Ghent Livestream Festival helemaal mee. Doen!

Liever Bach dan jazz? Dan mag je Mahan Esfahani morgen (10.02) niet missen. De spannendste klavecinist van het moment combineert de briljante spitsvondigheden van Bach met intieme parels van Louis Andriessen. Een klein recital in grote stijl, live uitgezonden vanuit De Bijloke.

Ook nog Open doekLe Caravansérail: Tot diep in de 17e eeuw gingen de theaters in Engeland op slot en klonk muziek er alleen in de kerken. Tot koning Charles II de theaterdeuren weer openzwaaide, dames op het toneel kwamen en in Londen een muziektheatrale revolutie losbarstte.

Meer info: https://www.bijloke.be

Tot binnenkort op een livestreamconcert?

Het Bijloke-team

Door gj