• ZA 13.04.24
  • Koor Aidomen & Sweelinck Trombonekwartet

Aidomen Kalmthout, een vierstemmig koor van 30 zangers, brengt samen met het uitstekende Nederlandse Sweelinck-Trombonekwartet het Requiem van de Franse componist Gabriel Fauré. Naast het Requiem brengt Aidomen nog een aantal prachtige Tenebrae Responsoria van de barokcomponist Jan Dismas Zelenka en van de polyfonist Tomas Luis De Victoria.

In 2024 is het 100 jaar geleden dat de Franse componist Gabriel Fauré overleed. Het Requiem is Faurés bekendste werk. Aidomen Kalmthout, een vierstemmig koor van 30 zangers, kiest samen met het uitstekende Nederlandse Sweelinck-Trombonekwartet voor een zeer speciale en onbekende versie. De klassieke begeleiding door strijkers is vervangen door een aparte muzikale ondersteuning van vier trombones en harmonium.

Aidomen staat in Kalmthout voor de eerste keer onder leiding van haar nieuwe dirigent Saartje Raman. Naast het Requiem brengt Saartje met Aidomen nog een aantal prachtige Tenebrae Responsoria van de barokcomponist Jan Dismas Zelenka en van de polyfonist Tomas Luis De Victoria.

Tickets en info via de QR-code of via www.clubkalmthout.be

Ticketprijs
€ 18.00 Ticketprijs
€ 3.60 UiTPAS met KT

PLAATS

Zaterdag 13 april 2024
Kerktheater – Sint-Jozeflaan 4 – KALMTHOUT
Tijdschema – 19.15 Deuren open – 20.00 Start concert

PROGRAMMA

Requiem in d-mineur – Gabriel Fauré
Responsoria – J.D. Zelenka en T.L. De Victoria

Door gj