– Antwerpen van 9 juli tot 3 september 2023 –

Je zag de immoborden misschien al hangen aan het Paleis op de Meir in Antwerpen. Neen, het Paleis staat niet echt te koop, maar je hebt deze zomer wel de kans om naar de unieke kijkdagen te komen! Van zondag 9 juli tot zondag 3 september 2023 loopt de gloednieuwe zomerexpo in het Paleis op de Meir: “Paleis te koop”. 

Stel je voor: het Paleis op de Meir staat te koop en jij komt samen met een immo-makelaar een kijkje nemen. Kan deze stadsresidentie je bekoren als tweede woonst in hartje Antwerpen?
In een gloednieuwe audiotour nemen immo-experte Linda (stem van Jade Mintjens) en haar stagiair Vincent (stem van Jelle Cleymans) je mee doorheen het Paleis tijdens de ludieke kijkdagen. Je waant je een echte Hollywoodiaanse huizenjager in de statige salons, de balzaal en de slaapkamers, ontworpen door onder andere Napoleon of Koning Willem I der Nederlanden.

“Het Paleis op de Meir zet deze zomer de deuren open voor een breed publiek en we doen dat op een speelse manier. Fans van renovatieprogramma’s kunnen hier echt hun hart ophalen. Onze immo-experte Linda neemt je via de audio-guide met een glimlach mee op kijkdag en zal je wijzen op de troeven en de authentieke charme van het pand.”
– Puck Verstraeten, Site-ontwikkelaar Paleis op de Meir.
Meer info over de expo
Voor ieder wat wils

“Wie dieper in de geschiedenis wil duiken, die krijgt extra uitleg van ‘Vincent’ stagiair bij Immo Palace. Terwijl volwassenen nadenken over het bod dat ze willen uitbrengen, gaan kinderen op zoek naar de sleutel van het Paleis die ze enkel kunnen vinden door opdrachten te volbrengen.”
– Puck Verstraeten, Site-ontwikkelaar Paleis op de Meir.

Ook enkele gekende ontwerpers werkten mee aan de tentoonstelling. Zo zorgde Bloemen van Cornelis voor twee prachtige boeketten met zijden bloemen in de Spiegelzaal van het Paleis. In de verbindingsgalerij stellen Tomàs Goossens en Pol Vogels hedendaagse design tentoon. Pol Vogels kleedt onder andere Prinses Delphine van Saksen-Coburg.
2 slpkmrs – 4 salons – 1 bdkmr – 1 balzaal
Instapklaar Paleis in hartje Antwerpen met riante traphal, vorstelijk balkon, royale binnenkoer, ettelijke salons en magnifieke balzaal à la Versaille. Eindigt jouw bezoek met een bod?

Praktische informatie

  • Wanneer? Van 9 juli tot 3 september 2023, tussen 11.00 en 17.00 uur.
  • Waar? Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen
  • Prijs? € 8 (+18 jaar) | € 6 (6-18 jaar) en personen met een beperking | Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar en voor leden van Herita.  
  • Info en tickets? www.paleisopdemeir.be

foto © Georges Janssens

Door gj